Khalid Samad Yang Semakin Biadap Wajar Letak Jawatan

Rakyat Shah Alam tertanya-tanya apa sudah jadi dengan Ahli Parlimen mereka yang ligat memutarkan pelbagai isu yang cuba meruntuhkan institusi Islam di negara ini.

Ia bermula dengan isu kalimah Allah di mana Khalid Samad menyokong agar kalimah Allah digunakan oleh penganut agama lain. Kemudian ke isu perlantikan SUK di mana Khalid mengkritik hebat perlantikan bekas Pengarah JAIS, Dato' Khusrin Munawi sebagai SUK Selangor.

Pengerusi Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) Hamidzun Khairuddin berkata, Khalid juga telah mengkritik hebat JAIS. Isunya kerana JAIS tidak mahu memperbaharui tauliah berceramah agama dimasjid dan surau.

“Dalam isu paling hebat, pemeriksaan Gereja DUMC pula Khalid telah mencemuh hebat JAIS yang melaksanakan tugas berdasarkan undang-undang Enakmen pentadbiran Islam Selangor. JAIS cuma buat pemeriksaan ke atas pusat gereja itu kerana terdapat aduan gereja itu cuba mengalihkan aqidah umat Islam disitu.

Dalam kemelut Aziz Bari yang berlaku kurang ajar kepada Sultan Selangor pula, Khalid sengaja mengheret dirinya dalam isu ini dengan menghentam sultan dan cuba untuk mengaibkan Sultan Selangor,” ujarnya dalam satu kenyataan kepada media.

Tambahnya, tingkah laku Khalid yang bersengkokol dengan Aziz Bari dengan mempertikaikan Institusi Sultan yang menjadi Ketua Agama Islam di Selangor merupakan satu perbuatan yang sangat biadap.

Sehubungan dengan itu, GAPS nak cadangkan agar Khalid menegur dulu Ketua Umum PKR yang mempunyai rekod dan bukti Liwat dan seks bebas, Timbalan Presiden Pas yang mempunyai rekod khalwat dan anak seorang pembesar DAP yang dikatakan mencabul rakan sekolahnya.

“Jika Khalid gagal berbuat demikian, ini maknanya Pas Selangor sedang berada didalam alam kesesatan yang nyata dengan sedia berkerjasama dengan semua aliran liberal, sosialis dan komunis tetapi parti itu menentang habis-habisan Institusi Umat Islam khususnya di Selangor seperti Masjid, Surau, JAIS, SUK dan Raja Melayu.

GAPS amat bimbang jika pemikiran ultra liberal, radikal dan pluralisme agama seperti ini tidak dibendung, Selangor akan berhadapan dengan kancah kekusutan politik dan kacau bilau masyarakat kerana sikap pemimpin yang tidak mempunyai pedoman agama tetapi berlandaskan sistem nilai yang diimport dari luar yang akan mengkucar-kacirkan keamanan dan keharmonian yang di nikmati rakyat selama ini,” ujarnya yang juga Mantan Ketua AMK Negeri Selangor.

Kalau sudah derhaka kepada Sultan, Khalid Samad tidak layak memegang sebarang jawatan dalam perkhimatan awam termasuk Ahli Dewan Rakyat di Parlimen Malaysia. GAPS mencabar kalau Khalid Samad anak jantan, dia wajib letak jawatan sebagai Ahli Parlimen Shah Alam.

Tags: , ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 Komen

Post a Comment