Pembangkang hipokrit berkenaan isu elaun

Pemimpin pakatan pembangkang di Selangor diselar kerana mengamalkan sikap hipokrit berhubung isu kenaikan elaun terhadap Ahli Parlimen yang dibangkitkan baru-baru ini.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri, Datuk Seri Noh Omar berkata, sikap itu jelas apabila mereka menolak kenaikan elaun untuk Ahli Parlimen namun bersikap sebaliknya di Dewan Undangan Negeri (DUN) berkenaan.

"Mereka hipokrit kerana di Parlimen tolak tetapi terima di DUN. Azmin Ali pula berpura-pura lantang menentang kenaikan yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam Bajet 2012 tetapi kebenarannya mereka bersetuju dengan kenaikan elaun di peringkat negeri dan ada kalangan mereka yang menikmati dua gaji.

"Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim ialah ADUN Ijok dan Ahli Parlimen Bandar Tun Razak. Azmin pula ADUN Bukit Antarabangsa dan Ahli Parlimen Gombak.

"Teresa Kok pun sama, dia Ahli Parlimen Seputeh dan juga ADUN Kinrara malah berjawatan Exco. Mereka ini hipokrit, dua-dua mereka 'sebat'," katanya selepas merasmikan Program Jelajah Francais 1Malaysia peringkat negeri Selangor di sini, hari ini.

Hadir sama, Pengerusi Jawatankuasa Pelaksana Jelajah Francais 1Malaysia, Datuk Sohaimi Shahadan; Pengerusi Persatuan Pedagang dan Pengusaha Melayu Malaysia (Perdasama), Datuk Moehamad Izat Emir; Pengarah Eksekutif Ayam Penyet Ria, Dazma Shah Daud dan Naib Ketua UMNO Bahagian Selayang, Datuk Ir. Md. Nasir Ibrahim.

Noh berkata, ADUN Selangor menikmati kenaikan elaun dari RM4,000 ke RM6,000 walaupun keadaan ekonomi negeri itu semakin merosot sejak berada di bawah pemerintahan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

"Penasihat ekonomi Selangor ialah Datuk Seri Anwar Ibrahim, mustahil dia tidak tahu keadaan ekonomi negeri itu dan kenapa Menteri Besar tidak tanya.

"Mereka bukan sahaja tipu rakyat tapi turut menganiaya rakan-rakan mereka daripada Pas dan di negeri lain yang terjejas dan memerlukan kenaikan elaun Ahli Parlimen untuk melaksanakan program di kawasan masing-masing," katanya.

Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 Komen

Post a Comment