ADAM ADLI Terpaksa Jadi Pelarian

“Jika takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pandai”. – mungkin inilah peribahasa Melayu yang paling sesuai untuk saudara Adam Adli (mahasiswa UPSI) yang kini menjadi idola PKR 1Malaysia atas tindakan beraninya menggegar PWTC baru-baru ini (17 Disember yang lalu)

Kini, keangkuhan dan kehebatannya makan diri apabila Adam Adli kini terpaksa jadi pelarian, atau dengan kata mudah….. dia kini sedang disorokkan selepas dikatakan diserang Pemuda UMNO (kalau ikut laporan blog dan portal Pro-Pembangkang) tetapi yang sebenarnya ditegur oleh seorang Gurka UMNO bernama Abg Roslam Mokhtar yang datang sorang-sorang untuk memberikan pengajaran untuk Adam Adli agar jangan kurang ajar sangat ….Kini, difahamkan CheguBard yang menjaga dan menyorokkan Adam Adli agar kejadian yang sama tidak berulang ….

Aiiiikkkk ! takut rupanya, ingatkan berani sangat CheguBard nie, ingatkan terror sangat.

Kini selepas disorokkan, macammana mamat nie nak gi kuliah, nak teruskan perjuangan sebenarnya sebagai mahasiswa iaitu ‘BELAJAR TERUS BELAJAR’…. CheguBard sedar, jika mamat nie terus disorok dan tak dapat kelas, maka dia boleh dikenakan tindakan disiplin….

Maka inilah masa yang sesuai mereka mengatakan UPSI kenakan tindakan kerana perbuatan Adam Adli di PWTC tempoh hari …. Maka, jerat mereka menggena….sedangkan Adam Adli terus diperalat dan diperbodohkan CheguBard dan PKR….

Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

5 Komen

Post a Comment