Elli & Pakwenya Yang Menyedap - UMNO Plak Yang Dipersalahkan ....


Penahanan seorang lelaki yang dikatakan bekas teman lelaki YB Bukit TeLANJANg yang juga Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelancongan, Hal Ehwal Pengguna dan Alam Sekitar Negeri, Elizabeth Wong oleh pihak Berkuasa Indonesia di Batam, Jumaat lepas pasti bakal mengemparkan semula Negara, khususnya di Selangor ….. lebih jelas, Elli pasti akan merindui belaian manja lelaki terbabit…..


Tapi yang cukup menghairanlan aku, kenapa di FB dan twitter puak-puak sebelah sana menggunakan kaedah dan misi sama, MENYALAHKAN UMNO atas penyebaran foto-foto panas YB Elli  nie sedangkan si malaun yang dah menyedap dengan si Elli, lari ke luar Negara (yang mungkin disembunyikan bagi mengelak ditahan pihak berkuasa Malaysia atas penyebaran foto terbabit) …… akhirnya UMNO dan kerajaan juga yang dipersalahkan….


Apa ke bangangnya puak-puak nie. Macam Anwar menyedap dengan amoi dan si Saiful Bukhari …. UMNO juga yang dipersalahkan…. Bila agak-agaknya puak-puak haram jadah nie nak sedar dan salahkan pemimpin dan ahli2 mereka yang telah menyedap tu ….

Menurut kenyataan yang dikeluarkan Sekretariat Akhbar Pejabat Menteri Besar Selangor di sini hari ini, kerajaan negeri akan meneliti laporan itu dan akan membuat tindakan susulan jika ia memberi implikasi kepada kerajaan, pemimpin dan pentadbiran negeri Selangor.

"Isu ini juga akan dibawa ke mesyuarat Biro Politik Parti Keadilan Rakyat Rabu ini dan sebarang keputusan akan diumumkan,” menurut kenyataan itu …..

Aku jaminlah….. takkan ada apa-apa tindakan selain menyalahkan UMNO, BN dan kerajaan Malaysia atas kes nie seperti sebelum-sebelum ini….. ayat yang bakal keluar, “Ini merupakan satu tindakan busuk dari UMNO dan BN yang sengaja mahu menjatuhkan imej dan kreabiliti kerajaan PR khususnya pentadbiran yang cekap, jujur dan berwibawa di Selangor ini ….”

Ahak-ahak….. 
Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 Komen

Post a Comment