Wahid Endut Makin Naik Tocang, Mimpikan Jawatan MB Terengganu


Wah…mentang-mentang boleh makan di restoran Cina, Pesuruhjaya Pas Terengganu, Mohd Abdul Wahid Endut berkata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak takut untuk mengisytiharkan tarikh Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) dalam masa terdekat.

Wahid seterusnya berkata keadaan itu turut dipengaruhi sokongan kaum Cina yang berbelah bahagi sejak akhir-akhir ini berikutan sudah tidak yakin dengan kepimpinan kerajaan Barisan Nasional (BN).

Hebat sungguh Wahid berbicara.

Malah kata Wahid lagi, lebih separuh masyarakat Cina yang merupakan kaum kedua terbesar di negara ini dijangka memberi sokongan kepada Pakatan Rakyat (PR) pada PRU akan datang.

“Najib tidak berani untuk mengumumkan pilihan raya Mac ini kerana 70 hingga 80 peratus orang Cina sudah bersedia membawa perubahan dalam pilihan raya akan datang,” katanya.

Beliau berkata, gelombang perubahan dalam kalangan masyarakat Cina itu turut berlaku di Terengganu.

Berlaku di kawasan mana? Pembangkang mengharapkan masyarakat Cina di Kuala Terengganu dan Cukai membantu mereka menang pilihan raya.

Sedangkan hakikatnya orang Cina sukar bergantung kepada PAS dan untuk apa. Politik semata-mata? Orang Cina bukan begitu, mereka melihat peluang khususnya pendidikan dan bisnes.


Baca Seterusnya di: Teganuku
Tags:

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 Komen

Post a Comment