Diskaun 50% Grand Saga: Penjelasan Najib....
Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan pemansuhan bayaran tol RM1 menghala ke Kuala Lumpur di Plaza Tol Batu 9 dan bayaran 90 sen di Plaza Tol Batu 11 menghala ke Kajang, berkuatkuasa tengah malam ini.

Perdana Menteri berkata keputusan kerajaan itu akan mengurangkan beban pengguna yang kerap menggunakan Lebuh Raya Cheras-Kajang sebanyak 50 peratus, atau pengurangan bayaran tol daripada RM3.80 kepada RM1.90 untuk dua hala.

"Ini adalah usaha dan perjuangan kerajaan Barisan Nasional sejak 2009 lagi dan hari ini kerajaan jadikan kenyataan," katanya pada majlis pecah tanah projek Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (SRJK) Cina Bandar Sungai Long di sini.~ * ~

Oiii Khalid !! Orang bukan nak salam dengan ko tapi nak ko bagi diskaun
sebagaimana yang kerajaan BN buat hari nie ...

Sahabat-Gunung: laaa…. Sebab BN yang perjuangkannya  sejak 2009. Bukanlah sebab si Khalid gagap yang bagi cenderamata kepada pengguna Grand Saga seperti gambar di atas ….

Apapun, saya nak ucapkan terima kasih pada Najib sebab memahami denyut nadi rakyat…. Dengan peningkatan kos sara hidup sekarang, usaha ini dilihat dapat sedikit sebanyak membantu meringankan beban rakyat.

Paling best, semua pengguna tol di sanalah…. Tidak kira menyokong BN atau tidak, akan menerima kemudahan ini…. 

Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 Komen

Post a Comment