Selangor Di Bawah Pakatan Pembangkang Hanya Indah Khabar Dari RupaKetua Pergerakan Puteri UMNO Malaysia, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata dari isu kebanjiran rumah urut, pusat hiburan, penjualan asset negeri, masalah sampah, projek pasir, masalah air dan macam-macam lagi hingga ke masalah pergolakan dalaman parti pakatan pembangkang, kesemua itu adalah tanda aras yang penting buat rakyat Selangor membuat pertimbangan pada pilihanraya umum akan datang.

Tegas beliau ternyata selepas empat tahun diberi peluang mentadbir Selangor ternyata apa yang dilakukan pakatan pembangkang hanya indah khabar dari rupa.

“Beberapa penyelewengan dan tindakan Menteri Besar dan barisan Exco jelas menunjukkan bukan sahaja mereka terdiri daripada pemimpin yang tidak boleh mentadbir negeri tapi juga tidak amanah.

“Selain mereka gagal untuk metadbir Negeri Selangor, isu-isu seperti masalah sampah, pasir dan masalah air masih membelenggu kepimpinan kerajaan Negeri. Ini belum di sebut lagi mengenai masalah dalaman yang berlaku di kalangan pemimpin-pemimpin PKR sendiri.

“Pendek kata selama lebih empat tahun mereka mentadbir tiada apa yang boleh dibanggakan melainkan rakyat melihat satu demi satu kelemahan pentadbiran mereka,” katanya selepas mempengerusikan Mesyuarat Exco Pergerakan Puteri UMNO di Ibu Pejabat UMNO  di sini, hari ini.

Tambah beliau lagi  ekonomi negeri itu juga  tidak dapat dibangunkan dan dimajukan dengan baik kerana kerajaan Negeri terpaksa menjual harta milik GLC atau syarikat milik kerajaan bagi menangani beberapa isu.

“Ini adalah contoh amalan pentadbiran haru biru yang ditunjukkan oleh pembangkang. Kita merasa sedih kerana Negeri Selangor adalah negeri yang kaya.

“Hanya dalam tempoh 4 tahun kita dapat saksikan kegagalan demi kegagalan yang ditunjukkan oleh kerajaan pakatan pembangkang di Selangor. Kita merasa sedih untuk rakyat negeri ini. Nampaknya mereka telah memilih kerajaan yang tidak bertangungjawab”, ujarnya.

Justeru beliau percaya rakyat terutama pengundi di Selangor akan membuat satu pilihan yang tepat pada pilihyanraya umum akan datang bersandarkan apa yang telah mereka lihat selama lebih emoat tahun ini.

“Dalam soal ini, bukan soal parti sahaja yang kita kena tekankan tapi ini adalah soal masa depan rakyat.

“Janji-janji yang telah dilontarkan sebelum ini semasa PRU 12 masih tidak ditunaikan tetapi memandangkan PRU ke 13 semakin hampir, mereka mula membuka janji baru dan saya harap rakyat Negeri Selangor akan sedar tipu muslihat pakatan pembangkang,” ujarnya.

Mengenai mesyuarat yang dipengerusikannya pula Rosnah menjelaskan, di antara perkara yang dibincangkan adalah persediaan menghadapi PRU 13  termasuk persediaan fizikal dan perkara yang berkait rapat dengan tugas khas Puteri.

“Dalam mesyuarat ini juga saya telah menerima laporan penuh berkenaan Mesyuarat Bahagian-Bahagian Puteri yang akan diadakan sebelum, semasa dan selepas Ramadhan.

“Kita juga akan merangka program khususnya program pendidikan yang kita gabungkan dan dilaksanakan semasa Ramadhan iaitu solah hajat untuk peperiksaan UPSR, SPM dan lain-lain,” jelasnya. 
Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

3 Komen

Post a Comment