Tukarkan Cikgu ‘Pelik’ Dari Kelantan … Mengajar Di Lahad Datu Plak….


Akhirnya, seorang cikgu yang sangat hebat mengeji dan menghina pasukan keselamatan terutamanya PDRM di laman FB akhirnya ditangkap….

Ketua Polis Kelantan Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata hasil siasatan pihaknya telah mengenal pasti suspek, penjawat awam berusia 37 tahun berasal dari Pasir Puteh.

"Saya rasa sudah sampai masa pihak polis mengambil tindakan terhadap akaun Facebook ini mengikut Sekyen 41 (A) Akta Hasutan 1948.

"Kalau benci sekalipun dengan polis jangan sampai ditulis dalam Facebook yang boleh dibaca oleh masyarakat Malaysia. Dia (suspek) nak menghasut masyarakat dan meracuni pemikiran anak muda yang melayari Facebook," katanya kepada pemberita selepas majlis penutupan sebuah kursus di Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) Bandar Baharu Tunjong di sini hari ini.

Okeylah….. bagi aku, tukar sahaja cikgu nie untuk mengajar di Lahad Datu…. Aku fikir memang ramai kawan aku kat Sabah tu memang nak balik ke semenanjung, ramai gak yang nak balik Kelantan…..

Apalagi, kasi tukar suka sama sukalah ……
 
 
Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

8 Komen

Post a Comment