Pemuda UMNO Anjur Sesi Brainstorming Pra Bajet 2014


Biro Ekonomi Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia akan menganjurkan sesi ‘brainstorming’ pra Bajet2014 bertujuan untuk mengumpulkan maklumat dan idea dari akar umbi untuk disalurkan kepada pihak kerajaan untuk dinilai dan dipertimbangkan untuk Bajet 2014.

Pengerusinya, Datuk Sohaimi Shahadan berkata, selain isu-isu pendidikan, keusahawanan dan orang muda, Pemuda juga mahu menampilkan perkara-perkara baru yang mungkin terlepas pandang dari anak-anak muda di luar yang mahu menyuarakan pandangan.

“Kita mahu idea-idea baru dari silent majoriti ini untuk diserahkan kepada Perdana Menteri sebagai maklum balas dari peringkat akar umbi.

“Kita harap cadangan-cadangab ini dapat dipertimbangkan sebelum bajet2014 dibentangkan, kita harus mengambil pendekatan pro aktif kerana kebiasaannya kita membincangkan perkara ini selepas Bajet dibentangkan, jadi ia sudah terlambat untuk kita mengemukakan cadangan,” ujarnya kepada pemberita selepas majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Pelaburan MARA Berhad di sini hari ini.

Terdahulu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mempelawa orang ramai untuk memberi dan berkongsu maklum balas mengenai Bajet 2014, selaras dengan komitmen kerajaan untuk membentuk belanjawan yang diaspirasikan oleh rakyat.


Belanjawan 2014 dijadual dibentangkan di Dewan Rakyat pada 25 Oktober ini.
Tags: , , , ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

2 Komen

Post a Comment