Kemelut Azmin Ali-Khalid Ibrahim Hanya Sandiwara Politik PKR

Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali merupakan orang kanan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, malah Azmin ini sebanarnya merupakan mastermind kepada parti PKR selama ini, jadi kemelut kepimpinan yang dikatakan melibatkan Azmin dan Khalid Ibrahim di Selangor sejak akhir-akhir ini hanya satu permainan politik mereka.

Pengerusi Biro Antarabangsa Institut Kerjasama Islam Antarabangsa Malaysia (IKIAM), Fakhrul Azman Abu Bakar berkata, walaupun ada pihak khususnya di pihak UMNO dan BN melihat keretakan hubungan Azmin-Khalid di Selangor termasuk penguguran Azmin dari PKNS ini merupakan percaturan politik menjelang pemilihan parti PKR tidak lama lagi, tapi hakikatnya ianya merupakan sandiwara terbesar PKR untuk menutup segala isu yang lebih besar yang berlaku di Selangor termasuk isu Kalimah Allah dan penutupan Pusat Giat MARA baru-baru ini.

“Azmin mastermind Anwar dan PKR, jadi mereka ‘berlakon bersama’ dalam sandiwara keretakan Azmin-Khalid untuk mengalihkan isu sebenar yang berlaku di Selangor, malah saya sendiri mendapat maklum-balas dari sahabat-sahabat yang masih dalam PKR hari ini, bahawa isu Azmin-Khalid ini tidak memberikan apa-apa kesan khususnya dalam pemilihan parti tidak lama lagi.

Jadi saya berharap, agar rakyat dan pimpinan UMNO agar tidak terjebak dengan permainan politik hebat Azmin-Khalid ini sebaliknya menumpukan pada isu-isu rakyat dan masyarakat seperti isu Kalimah Allah dan penutupan Pusat Giat MARA di Selangor daripada melayan karenah Azmin-Khalid Ibrahim ini,” ujarnya yang juga bekas EXCO Pemuda Keadilan Pusat.

Dalam masa yang sama, beliau menyelar kepimpinan dan ahli yang muda dalam Angkatan Muda Keadilan (AMK) hari ini yang nampaknya hilang punca dan tidak berprinsip dalam hala tuju perjuangan mereka.

Anak-anak muda yang menyertai AMK hari ini hanya tahu mencari salah kerajaan, hanya mahu memberikan persepsi negatif pemimpin-pemimpin UMNO dan BN kepada rakyat.

“Begitu juga dengan tindakan Ketua AMK, Shamsul Iskandar semalam yang mengadakan demostrasi di hadapan Kedutaan Jepun yang menuntut penjelasan mengapa Anwar dilarang memasuki Jepun serta menganjurkan kempen Boikot Barangan Jepun, tindakan yang merepek dan tidak masuk akal.

Tetapi, inilah masanya mereka (Shamsul Iskandar) nak menonjol untuk menjadi `hero’ kepada Anwar Ibrahim. Inilah masanya mereka nak menunjukkan kepada rakyat khususnya ahli-ahli PKR bahawa dialah hero yang memperjuang dan mempertahankan Anwar dalam isu larangan memasuki Jepun baru-baru ini.


Mereka nak boikot barangan Jepun, tapi datang demostrasi di Kedutaan Jepun pun naik Honda, naik Toyota.... boikot apa namanya tu,” tambahnya.  
Tags: , ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 Komen

Post a Comment