Persidangan "Love And Sex With Robots" Di JOHOR??


Portal berita Australia News.com.au awal bulan ini melaporkan ahli akademik akan berkumpul di Iskandar Malaysia, dekat Johor Baru, untuk persidangan “Love and Sex with Robots” bagi membincangkan aspek perundangan, etika dan isu moral tentang topik tersebut.

Bagaimanapun, Ketua Polis Negara (KPN) Tan Sri Khalid Abu Bakar menyifatkan tindakan penganjur mengadakan majlis sedemikian di Malaysia sebagai “mengarut”.

Katanya, pihak Polis mengharamkan persidangan antarabangsa “Love and Sex with Robots” yang dijadualkan berlangsung bulan depan di Johor kerana ia dianggap haram dan melanggar budaya masyarakat tempatan.

“Saya mahu beri amaran kepada penganjur, jangan mengarut. Jangan cuba buat perkara yang tidak normal, kita akan ambil tindakan.

“Sedangkan seks di bahagian dubur pun satu kesalahan di Malaysia, apatah lagi seks dengan robot,” katanya kepada pemberita di sini, hari tadi.

Khalid berkata tindakan akan diambil jika penganjur terus berdegil meneruskan program yang dirancang pada 16 hingga 19 November, walaupun tiada sebarang laporan polis dibuat. - #BeliaBangkit
Tags: , , , ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 Komen

Post a Comment