Bangkang Kemasukan 1.5 Juta bangladesh .... KDN Jangan Ketepikan Suara Rakyat1. Terkejut dengan pengumuman Kementerian Dalam Negeri untuk membawa masuk 1.5 juta pekerja Bangladesh ke Malaysia.

2. Ia jumlah yang tidak masuk akal dan hampir menyamai jumlah kependudukan salah satu etnik kaum di Malaysia. 1.5 juta ibarat kependudukan yang padat meliputi dua bandar besar!

3. Saya bukan menidakkan keperluan tenaga kerja di Malaysia tetapi ia harus dinilai secara pro dan kontra. Kemasukan 1.5 juta warga Bangladesh ini mendatangkan keburukan lebih banyak dari kebaikan dimana boleh meningkatkan kadar jenayah, ketidaksuburan suburban, ketidakselesaan wanita dan kanak-kanak, persaingan ruang dan sosial serta pencabulan subsidi-subsidi serta kemudahan yang ada di Malaysia.

4. Saya harap KDN tidak pandang hal ini sebelah mata & saya percaya 100% rakyat marhein MEMBANTAH SEKERAS-KERASNYA KEMASUKAN 1.5 JUTA WARGA BANGLADESH ini demi keharmonian & kesejahteraan negara tercinta!

Eddy Casmady


Tags: , ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 Komen

Post a Comment