HKR112 ; Duit Kutipan Hilang? ..... Hilang Macam Tabung MEMALI Gak Ker...??Tradisi mengaut duit rakyat tetap tidak berubah walau apa pun nama perhimpunan yang dibuat oleh pakatan haram. Baik ceramah politik, demostrasi jalanan atau perhimpunan haram serta rapat umum untuk mana-mana pilihanraya kecil. Tong sedekah wajib ada. Semuanya kerana selagi Pas wujud bersama dalam program itu maka S.O.P untuk kaut duit rakyat tetap ada.


Yang berbeza hanya nama tabung yang kononnya dilancarkan ketika itu. Ada tabung Memali untuk keluarga Memali yang kononnya nak bantu balu dan anak yatim yang kematian bapa ketika tragedi itu berlaku. Ada tabung jihad yang dikutip semasa ceramah memfitnah UMNO BN dan ada juga Tabung kononnya untuk PRU. Semuanya pembohongan dan penipuan semata-mata.

1.     Ke mana hilangnya duit Tabung Memali ?

2.  Ke mana dihalakan duit sedekah setiap kali ceramah di seluruh Malaysia kononnya untuk jihad ?

3.     Ke mana duit kutipan 'adhock' yang dipungut ketika pilihanraya kecil ?
Jumlah sebenar duit kutipan pun tidak pernah diisytiharkan selama ini setiap kali habis program.

Terbaru, semalam Himpunan Sokong Shamsidar yang dibuat dalam Stadium Merdeka dan dianggarkan kehadiran peserta demo haram melebihi 50 ribu orang. Berapa kutipan yang dapat ? Tak mungkin Rm500 sahaja dengan kehadiran manusia yang sebegitu ramai.

1.     Untuk apa duit ini dikutip ?

2.     Adakah untuk bayar bil Hotel mewah yang digunakan oleh pemimpin besar mereka bersama ahli keluarga?

3.     Adakah untuk membayar bil perjalanan pemimpin negeri yang datang dari seluruh negara ?

4.     Apakah penceramah yang datang berceramah juga kenakan bayaran ?


Ikuti pendedahan seterusnya di sini ….

Tags: , ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 Komen

Post a Comment