Dewan Rakyat Rakan Ucapan Takziah Tragedi Pesawat MH370


Persidangan Dewan Rakyat hari ini merakamkan ucapan takziah kepada keluarga mangsa tragedi pesawat Malaysia Airlines MH370.

Yang Dipertua Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia berkata Negara menerima perkhabaran yang amat menyedihkan dan berharap keluarga penumpang dan anak kapal pesawat itu tabah dan cekal menerima takdir yang ditentukan.

"Saya bagi pihak anggota Dewan Rakyat dan Parlimen seluruhnya merakamkan ucapan takziah kepada semua keluarga penumpang dan anak kapal penerbangan MH370.

"Kita berdoa moga-moga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas roh mereka dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang soleh," katanya sebelum sesi persidangan Dewan Rakyat dimulakan di sini.

Pandikar Amin kemudian meminta anggota Parlimen berdiri sambil menghadiahkan al-Fatihah dan bertafakur selama seminit.

Dalam sidang akhbar malam tadi, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan laluan penerbangan MH370 berakhir di selatan Lautan Hindi.

Pesawat itu yang membawa 227 penumpang dan 12 anak kapal dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing, hilang daripada skrin radar, kira-kira sejam setelah berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) pada 12.41 tengah malam 8 Mac.


Pesawat itu sepatutnya mendarat di Beijing pada 6.30 pagi hari yang sama.
Tags: , ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 Komen

Post a Comment