Pemuda UMNO Pulau Pinang Sokong PAS Laksana Hudud Di KelantanPergerakan Pemuda UMNO Negeri Pulau Pinang mengucapkan tahniah dan syabas diucapkan kepada Kerajaan Negeri Kelantan kerana sekali lagi membangkitkan isu perlaksanaan HUDUD di negeri Kelantan.

Ketuanya, Rafizal Abd Rahim berkata, pengumuman oleh Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yaakob yang menyatakan kesediannya melaksanakan Enakmen Kanun Jenayah Syariah (2) 1993 yang merangkumi hukuman hudud selewat lewatnya tahun 2015 melihatkan keberanian serta kesungguhan PAS untuk mengerakkan perlaksaan Hudud di negeri Kelantan.

"Bagi Pergerakan ini, ini adalah masa yang terbaik untuk membawa Undang Undang Allah S.W.T ini ke Dewan Rakyat tatkala undang undang peraturan buatan manusia masih gagal menyekat pelbagai gejala jenayah di muka bumi ini.

Tambahan pula, kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom yang meminta wakil parlimen PAS membawa usul dan membahaskan perlaksanaan hudud di parlimen memperlihatkan kesanggupan dan kesediaan kerajaan pusat untuk menerima Hukum Hudud sebagai perlembagaan dalam kehidupan.

Kami percaya, sebagai orang Islam kita semestinya menerima Hudud sebagai perlembagaan dalam kehidupan dan sebagai kesinambungan terhadap Manqasid Syar'iyah," ujarnya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambahnya, sebagai orang Islam yang ingin menegakkan hukum Allah S.W.T, Pergerakan Pemuda UMNO Pulau Pinang menyokong sepenuhnya tindakan PAS untuk membentangkan Private Bill pada sidang Dewan Rakyat akan datang

"Pemuda UMNO Pulau Pinang juga ingin menyatakan bahawa PAS tidak perlu gentar dan takut terhadap mana mana pihak yang akan menentang hukum ini walaupun kawan mahupun lawan dalam membawa hukum ini ke Dewan Rakyat. Ini adalah perjuangan PAS selama ini, maka istiqomah lah dalam perjuangan ini," tambahnya lagi.Tags: , , , , ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 Komen

Post a Comment