Kerjasama pembangkang tidak lama, hanya tipu rakyat


Menteri Besar ketika berucap di hadapan kira-kira 20,000 hadirin pada Program Pemimpin Bersama Rakyat di Sekolah Menengah Teknik Kuala Terengganu, sebentar tadi.Sumber: TeganuKita


Oleh FAUZI MOHD dan KAMARUDIN MAT AKIB
Gambar oleh Zulkipli Putra.

Dato’ Seri Ahmad Said mahu rakyat di negeri ini sedar bahawa kerjasama pakatan pembangkang tidak akan berpanjangan kerana matlamat mereka hanyalah untuk menipu dan menyeleweng rakyat.


Menteri Besar itu berkata, sejarah membuktikan sepanjang mereka bergabung sama ada di dalam Angkatan Perpaduan Ummah, Barisan Alternatif atau terbaru Pakatan Rakyat, tidak pernah satu pun berjaya kerana masing-masing bersikap talam dua muka.Di hadapan kira-kira 20,000 hadirin beliau berkata, apa yang mereka cuba lakukan hanya sia-sia kerana kerjasama itu bukan didasarkan dengan ramuan keikhlasan, wawasan serta nilai yang dikongsi bersama.


"Mereka cuba meniru kerjasama Barisan Nasional namun, usaha itu sia-sia sahaja. Atas nama apa pun yang dicipta ia hanyalah percubaan-percubaan pembangkang untuk bersatu tetapi tidak mungkin berkekalan."Antara DAP dengan PAS misalnya bukan sahaja payah untuk tidur sebantal, jauh sekali untuk mimpi sama," katanya.Beliau berkata demikian pada program Pemimpin Bersama Rakyat bersama Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin di Sekolah Menengah Teknik Kuala Terengganu, sebentar tadi.


Turut hadir, Menteri Belia dan Sukan, Dato' Seri Ahmad Shabery Cheek; Ahli Parlimen Kuala Nerus, Dato’ Mohd Nasir Ibrahim Fikri; Setiausaha Agung UMNO, Dato’ Seri Tengku Adnan Tengku Mansor; Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri (DUN), Datuk Tengku Putera Tengku Awang dan Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Haji Mazlan Ngah


Dato’ Seri Ahmad berkata, keadaan itu berlaku disebabkan kerjasama antara ketiga-tiga parti itu hanya disandarkan dengan lambang pakatan itu, bukan kerjasama utuh seperti Barisan Nasional.Sementara itu, beliau menyelar pihak pembangkang yang mengaku lebih demokratik dengan menyatakan kepimpinan mereka mewakili semua kaum.Bagaimanapun kata Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri itu, hakikatnya ia jauh berbeza.
Tags: ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 Komen

Post a Comment