UMNO Pasir Gudang harap kemelut diselesaikan dengan telusPASIR GUDANG: UMNO Pasir Gudang mengambil pendirian bahawa ruang dan masa mesti diberikan kepada pucuk pimpinan parti untuk merungkai segala kemelut yang melanda parti.

Antara isu tersebut adalah kemelut berkaitan syarikat pelaburan negara 1Malaysia Development Berhad (1MDB), Felda, GST, kejatuhan ringgit, kos sara hidup dan rombakan Kabinet.

Perkara tersebut disampaikan oleh Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Johor merangkap Menteri Besar Johor, Datuk Seri Khaled Nordin dalam ucapannya sempena majlis Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian Pasir Gudang hari ini.

"Kami menyatakan sokongan sebulat suara kepada Datuk Seri Presiden agar semua kemelut ini boleh diselesaikan dengan telus.

"Kami alu-alukan dan menghargai janji Datuk Seri Presiden untuk menyelesaikan hutang berkaitan 1MDB dalam masa enam bulan. Kami percaya ia akan tercapai," ujar beliau.

Majlis tersebut menyaksikan kehadiran kali pertama Presiden UMNO Datuk Seri Najib Razak untuk merasmikannya.

Khaled turut menyentuh soal mengambil kepentingan suara akar umbi, tumpuan kepada agenda bangsa, perjuangan Melayu dan perpaduan.

"Kami mengharapkan jalan pencerahan. Selamatkanlah UMNO dengan mengajak kepasa kesatuan dan muafakat bersama.

"Lebih-lebih lagi di Johor. Ia (UMNO) lahir, dibentuk, diasuh dan didewasakan di sini. Kami tidak akan sekali-kali membenarkan ia dikebumikan di sini," tegas Khaled lantas disambut tepukan dan sorakan para perwakilan.
Tags: , , ,

About author

Curabitur at est vel odio aliquam fermentum in vel tortor. Aliquam eget laoreet metus. Quisque auctor dolor fermentum nisi imperdiet vel placerat purus convallis.

0 Komen

Post a Comment